Stekt lax med skagenröra och dillpotatis

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 600 g färsk lax i bit
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 1 citron
  • 1 förp skagenröra (à 200 g)
  • morotsstavar
  • körsbärstomater

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek dem i oljan i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Skär dillen fint. Skär citronen i klyftor.
  • Blanda potatisen med dillen.
  • Till servering: Servera laxen med dillpotatis, citronklyftor och skagenröra och gärna morotsstavar och tomater.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar