Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis
- 600 g färsk lax i bit
- 1 msk olja
- salt
- svartpeppar
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 1 citron
- 1 förp skagenröra (à 200 g)
- morotsstavar
- körsbärstomater
Gör så här:
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Skär laxen i portionsbitar och stek dem i oljan i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Skär dillen fint. Skär citronen i klyftor.
- Blanda potatisen med dillen.
- Till servering: Servera laxen med dillpotatis, citronklyftor och skagenröra och gärna morotsstavar och tomater.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration