Stekt lax med sensommarpasta

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 280 g tagliatelle
  • 250 g färska eller frysta sockerärtor
  • 1 knippa rädisor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 st laxfilèer (à 125 g)
  • 1 – 1 1/2 msk senap
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk citronpeppar

Gör så här:

  • Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  • Skölj och snoppa sockerärterna om färska används. Skölj, ansa och halvera rädisorna.
  • Låt sockerärter och rädisor koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden.
  • Låt pasta och grönsaker rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  • Häll tillbaka kokvattnet i grytan och tillsätt crème fraiche, pasta, grönsaker och gärna senap.
  • Stek laxfiléerna i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med citronpeppar. Servera den nystekta laxen med sensommarpastan till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar