Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 280 g tagliatelle
- 250 g färska eller frysta sockerärtor
- 1 knippa rädisor
- 2 dl lätt crème fraiche
- 4 st laxfilèer (à 125 g)
- 1 – 1 1/2 msk senap
- 1 msk flytande margarin
- 1 tsk citronpeppar
Gör så här:
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
- Skölj och snoppa sockerärterna om färska används. Skölj, ansa och halvera rädisorna.
- Låt sockerärter och rädisor koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden.
- Låt pasta och grönsaker rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
- Häll tillbaka kokvattnet i grytan och tillsätt crème fraiche, pasta, grönsaker och gärna senap.
- Stek laxfiléerna i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med citronpeppar. Servera den nystekta laxen med sensommarpastan till.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration