Stekt lax med romsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g ishavsrom
  • salt
  • peppar
  • 4 port laxfilé
  • 2 tsk olja
  • 2 hjärtsallad

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka potatisen.
  • Hacka gräslöken och blanda med crème fraichen och rommen. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
  • Skär salladen i bitar.
  • Servera laxen med potatis, romsås och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar