Stekt lax med Rhode Islandsås och ärtor

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 förp frysta ärtor ärtor

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka potatisen.
  • Blanda crème fraiche med chilisås, paprikapulver och senap. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek dem i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C, krydda med salt och peppar.
  • Värm ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera potatisen med lax, ärtor och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar