Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
- 900 g mandelpotatis
- 1/2 blomkål
- 1 knippe rädisor
- 3 msk smör eller margarin
- 200 g sugarsnap peas
- 2 tsk pressad citronjuice
- 1 kruka hackad dill
- salt och peppar
- 2 dl matyoghurt (10 %)
- 1/2 citron (endast det finrivna skalet)
- 80 g ishavsrom
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Gör resten under tiden.
- Romröra: Rör ihop matyoghurt, citronskal och ishavsrom. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
- Ansa blomkålen och skär i mindre buketter. Ansa och skölj rädisorna.
- Stek laxen i 1 msk av matfettet 4–5 minuter per sida i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Låt blomkålen koka med potatisen när ca 5 minuter av koktiden återstår. Lägg ner rädisor och sugarsnaps den sista minuten. Häll av och lägg potatis och grönsaker i en skål. Smält resten av matfettet i kastrullen. Rör ner citronjuice och dill. Häll dill- och citrondressingen över potatis och grönsaker. Vänd runt försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med potatissallad och romröra.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration