Stekt lax med potatissallad och romröra

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
  • 900 g mandelpotatis
  • 1/2 blomkål
  • 1 knippe rädisor
  • 3 msk smör eller margarin
  • 200 g sugarsnap peas
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • 1 kruka hackad dill
  • salt och peppar
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2 citron (endast det finrivna skalet)
  • 80 g ishavsrom

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Gör resten under tiden.
  • Romröra: Rör ihop matyoghurt, citronskal och ishavsrom. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  • Ansa blomkålen och skär i mindre buketter. Ansa och skölj rädisorna.
  • Stek laxen i 1 msk av matfettet 4–5 minuter per sida i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  • Låt blomkålen koka med potatisen när ca 5 minuter av koktiden återstår. Lägg ner rädisor och sugarsnaps den sista minuten. Häll av och lägg potatis och grönsaker i en skål. Smält resten av matfettet i kastrullen. Rör ner citronjuice och dill. Häll dill- och citrondressingen över potatis och grönsaker. Vänd runt försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatissallad och romröra.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar