Stekt lax med pepparrotssås och broccoli

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 900 g potatis
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 250 g broccoli
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka potatisen.
  • Skala och riv pepparroten och blanda den med crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pepparrot.
  • Skär salladen i bitar.
  • Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Koka allt ca 4 minuter i saltat vatten.
  • Stek laxen runt om i oljan tills innertemperaturen är 56°C, ca 5 minuter.
  • Servera laxen med potatis, broccoli, sallad och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar