Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 900 g potatis
- 1 msk riven färsk pepparrot
- 2 dl lätt crème fraiche
- salt
- peppar
- 1/2 cosmopolitansallad
- 250 g broccoli
- 2 tsk olja
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka potatisen.
- Skala och riv pepparroten och blanda den med crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pepparrot.
- Skär salladen i bitar.
- Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Koka allt ca 4 minuter i saltat vatten.
- Stek laxen runt om i oljan tills innertemperaturen är 56°C, ca 5 minuter.
- Servera laxen med potatis, broccoli, sallad och sås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration