Stekt lax med nudlar och sesamgrönsaker

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 msk finhackad ingefära
  • ca 600 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1 – 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 lime
  • 1 kruka thaibasilika

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150˚C.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Dela broccolin i mindre buketter. Skala och finhacka ingefäran.
  • Skär laxen i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek laxen mitt i ugnen ca 12 minuter.
  • Stek broccoli och lök i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprika, ingefära, sambal oelek och sesamfrö. Låt steka vidare 1 minut. Skär limen i klyftor.
  • Servera laxen med nudlar och grönsaker. Toppa med thaibasilika och servera med en limeklyfta.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar