Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portioner äggnudlar
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 250 g färsk broccoli
- 1 msk finhackad ingefära
- ca 600 g laxfilé
- salt och peppar
- 1 msk olja
- 1 – 2 tsk sambal oelek
- 2 msk sesamfrö
- 1 lime
- 1 kruka thaibasilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150˚C.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Dela broccolin i mindre buketter. Skala och finhacka ingefäran.
- Skär laxen i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek laxen mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Stek broccoli och lök i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprika, ingefära, sambal oelek och sesamfrö. Låt steka vidare 1 minut. Skär limen i klyftor.
- Servera laxen med nudlar och grönsaker. Toppa med thaibasilika och servera med en limeklyfta.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration