Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis (gärna Marilyn)
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 300 g salladskål eller sommarkål
- 1/2 ask persilja (à 20 g)
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 1/2 msk olja
- 1 påse fish taco kryddmix (à 50 g)
Gör så här:
- Tina fisken (om fryst används).
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Skär potatisen i skivor och blanda med olja och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på en plåt och sätt in den i ugnen tills den är mjuk, ca 20 minuter.
- Kålsallad: Häll av majsen. Skiva kålen tunt. Hacka persiljan. Blanda crème fraiche, senap och persilja och vänd ner majs och kål. Smaka av med salt och peppar.
- Lax: Stek laxen i oljan runt om ca 5 minuter, eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Vänd då och då. Krydda med kryddan efter halva tiden.
- Servera laxen med potatis och kålsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration