Stekt lax med krämig salladskål

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis (gärna Marilyn)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 300 g salladskål eller sommarkål
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1 påse fish taco kryddmix (à 50 g)

Gör så här:

  • Tina fisken (om fryst används).
  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Skär potatisen i skivor och blanda med olja och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på en plåt och sätt in den i ugnen tills den är mjuk, ca 20 minuter.
  • Kålsallad: Häll av majsen. Skiva kålen tunt. Hacka persiljan. Blanda crème fraiche, senap och persilja och vänd ner majs och kål. Smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Stek laxen i oljan runt om ca 5 minuter, eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Vänd då och då. Krydda med kryddan efter halva tiden.
  • Servera laxen med potatis och kålsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar