Stekt lax med kimchisås och gurka

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 100 g kimchi
  • 1 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 4 port laxfilé (à ca 125 g)
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Häll av kimchin och mixa den grovt. Blanda kimchin med smetanan och smaka av med salt och peppar.
  • Skär gurkan i tärningar, hacka gräslöken och blanda.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med ris, gurksallad och kimchisås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar