Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 100 g kimchi
- 1 dl smetana
- salt
- peppar
- 1 gurka
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 4 port laxfilé (à ca 125 g)
- 1 msk olja
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Häll av kimchin och mixa den grovt. Blanda kimchin med smetanan och smaka av med salt och peppar.
- Skär gurkan i tärningar, hacka gräslöken och blanda.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med ris, gurksallad och kimchisås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration