Stekt lax med ishavsrom

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl smetana
  • 75 g ishavsrom
  • salt
  • peppar
  • 4 laxfilébitar (à 125 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka potatisen.
  • Sätt på en kastrull med vatten till grönmixen.
  • Skala och hacka löken. Blanda smetana, rom och lök. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg grönmixen i kokande saltat vatten och koka ca 3 minuter.
  • Servera laxen med sås, potatis och grönmix.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar