Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1/2 rödlök
- 2 dl smetana
- 75 g ishavsrom
- salt
- peppar
- 4 laxfilébitar (à 125 g)
- 1/2 msk olja
- 1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka potatisen.
- Sätt på en kastrull med vatten till grönmixen.
- Skala och hacka löken. Blanda smetana, rom och lök. Smaka av med salt och peppar.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
- Lägg grönmixen i kokande saltat vatten och koka ca 3 minuter.
- Servera laxen med sås, potatis och grönmix.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration