Stekt lax med gräslökssås och broccoli

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 250 g broccoli
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka potatisen.
  • Hacka eller klipp gräslöken och blanda den med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Koka allt ca 4 minuter i saltat vatten.
  • Stek laxen på båda sidor i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen är ca 56°C, ca 5 minuter.
  • Servera laxen med potatis, broccoli och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar