Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 skivor lax (á 150 g)
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 tsk pepparmix
- 1 grapefrukt
- 2 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
- 1 dl grädde
- 2 tsk farin
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm peppar
- 1 – 1 1/2 msk maizenaredning för ljusa såsar
- 2 msk kryddkrasse
Gör så här:
- Skala grapen och skär ut hinnfria klyftor. Ta tillvara saften. Häll grapefruktsaften i en kastrull och tillsätt buljong, grädde, farin, salt och peppar. Låt koka upp. Red med maizenaredningen och vispa i kryddkrassen.
- Stek eller grilla laxen i oljan. Krydda med salt och pepparmix.
- Servera med grapefruktklyftor, sockerärter och kokt potatis eller ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration