Stekt lax med grapefruktsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 skivor lax (á 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 grapefrukt
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk farin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 – 1 1/2 msk maizenaredning för ljusa såsar
  • 2 msk kryddkrasse

Gör så här:

  • Skala grapen och skär ut hinnfria klyftor. Ta tillvara saften. Häll grapefruktsaften i en kastrull och tillsätt buljong, grädde, farin, salt och peppar. Låt koka upp. Red med maizenaredningen och vispa i kryddkrassen.
  • Stek eller grilla laxen i oljan. Krydda med salt och pepparmix.
  • Servera med grapefruktklyftor, sockerärter och kokt potatis eller ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar