Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 2 1/2 dl gräddfil
- 2 msk chilisås eller ketchup
- salt
- peppar
- 1/2 blomkålshuvud
- 1 gurka
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 600 g laxfilé
- 1 msk olja
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Blanda gräddfil och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
- Dela blomkålen i buketter och skär sedan i tunna skivor. Skiva eller hyvla gurkan tunt. Hacka dillen och blanda med grönsakerna.
- Skär bort skinnet på laxen och skär den i portionsbitar. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med potatis, filsås och blomkålssallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration