Stekt lax med filsås, dill och blomkål

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk chilisås eller ketchup
  • salt
  • peppar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 gurka
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olja

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Blanda gräddfil och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela blomkålen i buketter och skär sedan i tunna skivor. Skiva eller hyvla gurkan tunt. Hacka dillen och blanda med grönsakerna.
  • Skär bort skinnet på laxen och skär den i portionsbitar. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatis, filsås och blomkålssallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar