Stekt lax med dillyoghurt

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 250 g broccoli
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka potatisen.
  • Hacka dillen fint och spara några vippor till servering. Blanda dillen med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  • Ansa broccolin och skär den i bitar. Koka den i saltat vatten i ca 4 minuter.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida tills innertemperaturen på fisken är 56°C. Krydda med salt och peppar.
  • Strö lite färsk dill på laxen och servera med broccoli, dillyoghurt och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar