Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 2 dl matyoghurt
- salt
- peppar
- 250 g broccoli
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 2 tsk olja
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka potatisen.
- Hacka dillen fint och spara några vippor till servering. Blanda dillen med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
- Ansa broccolin och skär den i bitar. Koka den i saltat vatten i ca 4 minuter.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida tills innertemperaturen på fisken är 56°C. Krydda med salt och peppar.
- Strö lite färsk dill på laxen och servera med broccoli, dillyoghurt och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration