Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g potatis (gärna Cecile)
- 2 morötter
- 1 dl mjölk
- 1 dl smetana
- 2 tsk majsstärkelse
- salt och peppar
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 2 port laxfilé
- 1 tsk olja
- 1/2 citron
- 65 g salladsmix
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Dillstuvade morötter: Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lite saltat vatten. Låt dem rinna av. Blanda mjölk och smetana i en kastrull, vispa ner majsstärkelsen. Koka ca 3 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar.
- Hacka dillen. Blanda ner den och morötterna.
- Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida, tills innertemperturen är 56°C. Krydda med salt och peppar.
- Skär citronen i klyftor.
- Servera laxen med dillstuvade morötter, potatis, sallad och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration