Stekt lax med dillstuvade morötter

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis (gärna Cecile)
  • 2 morötter
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl smetana
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja
  • 1/2 citron
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Dillstuvade morötter: Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lite saltat vatten. Låt dem rinna av. Blanda mjölk och smetana i en kastrull, vispa ner majsstärkelsen. Koka ca 3 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar.
  • Hacka dillen. Blanda ner den och morötterna.
  • Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida, tills innertemperturen är 56°C. Krydda med salt och peppar.
  • Skär citronen i klyftor.
  • Servera laxen med dillstuvade morötter, potatis, sallad och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar