Stekt lax med dillsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl sojabaserad fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 förp fryst broccoli (à 425 g)

Gör så här:

  • Tina broccolin.
  • Koka potatisen i en kastrull stor nog att även rymma broccolin.
  • Hacka dillen och blanda med fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Koka broccolin tillsammans med potatisen i 2 minuter.
  • Servera laxen med dillsåsen, broccoli och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar