Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 20 g färsk dill
- 2 dl sojabaserad fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
- 600 g laxfilé
- 2 tsk rapsolja
- 1 förp fryst broccoli (à 425 g)
Gör så här:
- Tina broccolin.
- Koka potatisen i en kastrull stor nog att även rymma broccolin.
- Hacka dillen och blanda med fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i portionsbitar och stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Koka broccolin tillsammans med potatisen i 2 minuter.
- Servera laxen med dillsåsen, broccoli och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration