Stekt lax med dill- och senapssås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 4 port laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1/2 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • salt och peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 150 g sockerärtor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Skala och koka potatisen.
  • Lax: Bryn laxen på båda sidor i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Dill- och senapssås: Blanda mjölken med majsstärkelse och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning och smaka av med salt, peppar och senap.
  • Hacka dillen och vänd ner den i såsen innan servering.
  • Till servering: Lägg sockerärterna i kokande saltat vatten och koka dem ca 3 minuter.
  • Servera laxen med sås, sockerärter och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar