Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 4 port laxfilé
- 1 tsk olja
- salt och peppar
- 3 dl mjölk
- 1 tsk majsstärkelse
- 1/2 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
- salt och peppar
- 2 msk dijonsenap
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 150 g sockerärtor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och koka potatisen.
- Lax: Bryn laxen på båda sidor i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Dill- och senapssås: Blanda mjölken med majsstärkelse och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning och smaka av med salt, peppar och senap.
- Hacka dillen och vänd ner den i såsen innan servering.
- Till servering: Lägg sockerärterna i kokande saltat vatten och koka dem ca 3 minuter.
- Servera laxen med sås, sockerärter och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration