Stekt lax med dill- och citronsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • 4 port laxfilé
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
  • 2 msk hackad dill

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Skala och koka potatisen i en stor kastrull med vatten.
  • Ansa och skär broccolin i bitar. Koka med broccolin i 3 minuter med potatisen.
  • Rör ihop grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Smula i buljongtärningen och koka i 2 minuter. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  • Rör ned dillen i såsen.
  • Servera laxen med broccoli, potatis och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar