Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 250 g broccoli
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 citron
- 4 port laxfilé
- 2 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 fiskbuljongtärning
- salt
- peppar
- 1 tsk olja
- 2 msk hackad dill
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Skala och koka potatisen i en stor kastrull med vatten.
- Ansa och skär broccolin i bitar. Koka med broccolin i 3 minuter med potatisen.
- Rör ihop grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Smula i buljongtärningen och koka i 2 minuter. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
- Rör ned dillen i såsen.
- Servera laxen med broccoli, potatis och sås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration