Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 citron
- 2 dl smetana
- salt
- peppar
- 150 g sockerärtor
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 1 tsk olja
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka potatisen.
- Riv yttersta skalet från citronen och blanda med smetana. Smaka av med salt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor.
- Ansa sockerärtorna. Ansa och skär salladslöken i stora bitar. Koka ärtor och lök i saltat vatten ca 3 minuter.
- Stek laxen i oljan ca 3 minuter på varje sida eller tills den har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera lax med potatis, grönsaker, citronsås och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration