Stekt lax med citronsås och sockerärtor

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 citron
  • 2 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka potatisen.
  • Riv yttersta skalet från citronen och blanda med smetana. Smaka av med salt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor.
  • Ansa sockerärtorna. Ansa och skär salladslöken i stora bitar. Koka ärtor och lök i saltat vatten ca 3 minuter.
  • Stek laxen i oljan ca 3 minuter på varje sida eller tills den har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera lax med potatis, grönsaker, citronsås och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar