Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 citron
- 2 dl crème fraiche
- salt
- peppar
- 250 g färsk broccoli
- 600 g laxfilé
- 2 tsk olja
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv yttersta skalet från halva citronen och blanda med crème fraiche. Pressa i lite saft från citronen och smaka av med salt och peppar.
- Ansa och skär broccolin i klyftor och koka dem i saltat vatten ca 4 minuter.
- Skär laxen i portionsbitar och stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med potatis, sås och broccoli.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration