Stekt lax med citron- och ärtdipp

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port durumvete (hela gryn)
  • 1 gurka
  • 2 dl sojabaserad fraiche
  • 1/2 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
  • 1/2 citron
  • salt
  • peppar
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk rapsolja
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används) och ärterna.
  • Koka durumvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär gurkan i tärningar eller stavar.
  • Mixa fraiche och ärter i en matberedare eller med en mixerstav. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna 4 minuter på varje sida, eller tills laxens innertemperatur är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med dipp, durumvete, gurka och ärtskott.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar