Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port durumvete (hela gryn)
- 1 gurka
- 2 dl sojabaserad fraiche
- 1/2 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
- 1/2 citron
- salt
- peppar
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 2 tsk rapsolja
- 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används) och ärterna.
- Koka durumvetet enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär gurkan i tärningar eller stavar.
- Mixa fraiche och ärter i en matberedare eller med en mixerstav. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna 4 minuter på varje sida, eller tills laxens innertemperatur är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med dipp, durumvete, gurka och ärtskott.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration