Stekt lax med broccoli

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pesto paprika
  • 250 g broccoli
  • 4 port laxfilé (à ca 125 g)
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka potatisen i en stor kastrull så att även broccolin får plats.
  • Blanda crème fraichen och peston, smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och skär broccolin i bitar (använd även stjälken). När potatisen är mjuk, lägg i broccolin och låt koka ca 4 minuter.
  • Stek laxen i oljan, ca 3 minuter på varje sida, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatis, broccoli och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar