Stekt lax med blomkålsmos

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g mjölig potatis
  • 1/2 blomkål
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 rödlök
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 port laxfiléer
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Blomkålsmos: Skala och dela potatisen i mindre bitar och skär blomkålen i stora bitar. Koka allt mjukt i rikligt med vatten.
  • Blomkålssallad: Skär blomkålen i tunna skivor. Skala och skiva löken. Hacka gräslök och kapris. Blanda allt till salladen och krydda med salt och peppar.
  • Blomkålsmos: Häll av potatis- och blomkålsvattnet. Stöt sönder potatis och blomkål med elvisp. Späd med varm mjölk och smör under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med mos och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar