Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g mjölig potatis
- 1/2 blomkål
- 2 dl mjölk
- 2 msk smör
- salt
- peppar
- 1/2 blomkål
- 1/2 rödlök
- 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 2 msk kapris
- 1 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4 port laxfiléer
- 2 tsk olja
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Blomkålsmos: Skala och dela potatisen i mindre bitar och skär blomkålen i stora bitar. Koka allt mjukt i rikligt med vatten.
- Blomkålssallad: Skär blomkålen i tunna skivor. Skala och skiva löken. Hacka gräslök och kapris. Blanda allt till salladen och krydda med salt och peppar.
- Blomkålsmos: Häll av potatis- och blomkålsvattnet. Stöt sönder potatis och blomkål med elvisp. Späd med varm mjölk och smör under vispning. Smaka av med salt och peppar.
- Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med mos och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration