Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 250 g frysta ärtor
- 900 g mjölig potatis
- 250 g blomkål
- 2 dl mjölk
- 2 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 citron
- 1/2 gurka
- ca 600 g laxfilé
Gör så här:
- Tina ärterna.
- Skala potatisen och koka den i rikligt med vatten. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i potatisvattnet när det återstår ca 10 minuter av potatisens koktid.
- Häll av vattnet. Stöt sönder potatisen och blomkålen med elvisp. Späd med varm mjölk och matfettet under vispning. Smaka av med salt och peppar.
- Dela citronen, pressa ena halvan och skär resten i klyftor.
- Skär gurkan i tärningar och blanda dem med ärterna. Krydda med salt och peppar. Smaka av med citronsaften.
- Skär laxen i portionsbitar och halstra den i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med blomkålsmoset och gurk- och ärtsalladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration