Stekt lax med blomkål och dillkräm

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 4 port laxfilé
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka potatisen.
  • Ansa och skär blomkålen i små buketter. Koka den mjuk i en kastrull med saltat vatten.
  • Hacka dillen (spara några vippor till servering) och blanda med crème fraichen. Smaka av dillkrämen med salt och peppar.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatis, blomkål och dillkräm. Toppa med några dillvippor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar