Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 2 dl crème fraiche
- salt
- peppar
- 4 port laxfilé
- 2 tsk olja
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka potatisen.
- Ansa och skär blomkålen i små buketter. Koka den mjuk i en kastrull med saltat vatten.
- Hacka dillen (spara några vippor till servering) och blanda med crème fraichen. Smaka av dillkrämen med salt och peppar.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med potatis, blomkål och dillkräm. Toppa med några dillvippor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration