Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 600 g laxfilé
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 250 g ärtor
- 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 gurka
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Stek laxen i oljan tills den får fin färg, lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
- Stek mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
- Koka ärterna i mjölken med buljongtärningen några minuter.
- Mixa ärterna med mjölken till en slät sås med stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär gurkan i stavar.
- Servera laxen med ärtsås, gurka och potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration