Stekt lax med ärtsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 250 g ärtor
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gurka

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Stek laxen i oljan tills den får fin färg, lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  • Stek mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  • Koka ärterna i mjölken med buljongtärningen några minuter.
  • Mixa ärterna med mjölken till en slät sås med stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och skär gurkan i stavar.
  • Servera laxen med ärtsås, gurka och potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar