Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 gurka
- 1/2 förp färsk basilika (à 30 g)
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 2 tsk olja
- salt
- peppar
- 2 dl crème fraiche franska örter
- 1 dl mjölk
- 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Koka potatisen.
- Skär gurkan i tärningar eller stavar. Hacka basilikan grovt.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna 4 minuter på varje sida, eller tills laxens innertemperatur är 54°C, krydda med salt och peppar.
- Koka upp crème fraichen och mjölken i en kastrull och vänd ner basilikan.
- Servera laxen med sås, potatis och gärna gurka och ärtskott.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration