Stekt lax i krämig sås med gurka

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 gurka
  • 1/2 förp färsk basilika (à 30 g)
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka potatisen.
  • Skär gurkan i tärningar eller stavar. Hacka basilikan grovt.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna 4 minuter på varje sida, eller tills laxens innertemperatur är 54°C, krydda med salt och peppar.
  • Koka upp crème fraichen och mjölken i en kastrull och vänd ner basilikan.
  • Servera laxen med sås, potatis och gärna gurka och ärtskott.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar