Stek lax med mango chutneysås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl mango chutney (gärna mild)
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Blanda gräddfil och mango chutney och smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i portionsbitar. Krydda fisken med salt, peppar och paprikapulver och stek i oljan på medelvärme i en stekpanna 3 minuter på varje sida, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  • Värm bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera laxen med potatis, bönor och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar