Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 3 1/2 dl risonipasta
- 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
- 250 g broccoli
- salt
- peppar
- 600 g laxfilé
- 1 dl riven prästost
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Fräs den i lite av oljan i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
- Rör ner risonin och låt den koka ca 12 minuter. Rör då och då.
- Skär tomaterna i skivor och ansa och skär broccolin i bitar.
- Stek broccolin mjuk i lite av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
- Skär laxen i portionsbitar och stek den i resten av oljan. Ca 2 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C, salta och peppra.
- Rör ner osten i risonin och smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med risonin, tomaterna och broccolin.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration