Stek lax med krämig risoni

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 3 1/2 dl risonipasta
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 250 g broccoli
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl riven prästost

Gör så här:

  • Skala och hacka löken. Fräs den i lite av oljan i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
  • Rör ner risonin och låt den koka ca 12 minuter. Rör då och då.
  • Skär tomaterna i skivor och ansa och skär broccolin i bitar.
  • Stek broccolin mjuk i lite av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  • Skär laxen i portionsbitar och stek den i resten av oljan. Ca 2 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C, salta och peppra.
  • Rör ner osten i risonin och smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med risonin, tomaterna och broccolin.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar