Spaghetti med zucchini- och laxsås

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port bönpasta (gärna spaghetti)
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1/2 msk rapsolja
  • 2 dl växtbaserad mjölkdryck
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färsk dill
  • 600 g laxfilé
  • 250 g tomatmix

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär zucchinin i små tärningar och fräs den i oljan i en stekgryta eller stekpanna.
  • Blanda mjölkdryck och majsstärkelse och rör i den och grädden samt smulad buljongtärning. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Hacka dillen (spara några vippor till garnering).
  • Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar.
  • Lägg ner lax och dill i såsen och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela tomaterna.
  • Servera pastan med laxsåsen toppad med lite dill och tomater.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar