Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port bönpasta (gärna spaghetti)
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 1/2 msk rapsolja
- 2 dl växtbaserad mjölkdryck
- 1 tsk majsstärkelse
- 2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
- 1 fiskbuljongtärning
- salt
- peppar
- 1 förp färsk dill
- 600 g laxfilé
- 250 g tomatmix
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär zucchinin i små tärningar och fräs den i oljan i en stekgryta eller stekpanna.
- Blanda mjölkdryck och majsstärkelse och rör i den och grädden samt smulad buljongtärning. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Hacka dillen (spara några vippor till garnering).
- Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar.
- Lägg ner lax och dill i såsen och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Dela tomaterna.
- Servera pastan med laxsåsen toppad med lite dill och tomater.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration