Spagetti med rökt lax, purjolök, dill och citron

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port spaghetti
  • 350 g kallrökt lax i bit
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk matolja
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär laxen i mindre bitar. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs purjolöken snabbt i oljan. Rör ner grädden och låt det bli varmt. Vänd ner dillen och laxen. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  • Häll av spagettin och vänd försiktigt ner laxsåsen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar