Tillagningstid: Över 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g laxfilé utan skinn
- 1 1/2 msk salt
- 2 msk strösocker
- 1 tsk grovkrossad vitpeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk mortlade fänkålsfrö
- avokado
- olivolja
- citron
Gör så här:
- Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över laxen. Lägg laxen i dubbla plastpåsar och knyt ihop. Låt laxen ligga i kylen på ett fat 1 dygn. Vänd påsen några gånger under gravningen.
- Kryddblandning: Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Skär laxen i 8 bitar (för 4 port) vänd bitarna i kryddblandningen. Sota laxbitarna i en torr och het stekpanna.
- Till servering: Servera med avokadosallad med citron.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration