Sotad gravlax

Tillagningstid: Över 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk grovkrossad vitpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrö
  • avokado
  • olivolja
  • citron

Gör så här:

  • Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över laxen. Lägg laxen i dubbla plastpåsar och knyt ihop. Låt laxen ligga i kylen på ett fat 1 dygn. Vänd påsen några gånger under gravningen.
  • Kryddblandning: Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Skär laxen i 8 bitar (för 4 port) vänd bitarna i kryddblandningen. Sota laxbitarna i en torr och het stekpanna.
  • Till servering: Servera med avokadosallad med citron.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar