Sojastekt lax med ris

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar fryst laxfilé (à 125 g)
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 4 portioner ris gärna basmati
  • 1 tsk sesamfrö
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja
  • 2 msk japansk soja

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär gurkan i tärningar och pressa limen. Blanda gurkan med limesaft och sesamfrö. Krydda med salt och peppar.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida, tills innertemperaturen på fisken är 56°C. Ta av pannan från värmen och häll i sojan. Vänd runt laxen och servera med ris och gurka.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar