Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 krm salt
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymald svartpeppar
  • broccoli
  • koriander
  • lime

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lax: Skär laxen i bitar och halstra i saltet i en het stekpanna. Lägg dem i ugnssäker form, pensla på soja och strö över sesamfrö och peppar.
  • Tillaga laxen mitt i ugnen ca 12 minuter.
  • Zucchinispaghetti: Svarva zucchinin genom en grönsakssvarv eller strimla den tunt med potatisskalare. Blanda den strimlade zucchinin med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  • Till servering: Servera laxen med zucchinispaghetti och tillbehör.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar