Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g laxfilé med skinn
- 2 krm salt
- 2 msk japansk soja
- 2 msk sesamfrön
- 1 krm nymald svartpeppar
- 1 zucchini
- 1 msk olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 krm salt
- 1/2 krm nymald svartpeppar
- broccoli
- koriander
- lime
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lax: Skär laxen i bitar och halstra i saltet i en het stekpanna. Lägg dem i ugnssäker form, pensla på soja och strö över sesamfrö och peppar.
- Tillaga laxen mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Zucchinispaghetti: Svarva zucchinin genom en grönsakssvarv eller strimla den tunt med potatisskalare. Blanda den strimlade zucchinin med olivolja, vinäger, salt och peppar.
- Till servering: Servera laxen med zucchinispaghetti och tillbehör.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration