Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax (à 125 g)
- 900 g fast potatis
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olja
- 1 msk senap
- 1 msk vatten
- 2 msk hackad gräslök
- salt och peppar
- 150 g haricots verts (bönor)
Gör så här:
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Skala och skär potatisen i tärningar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
- Blanda socker och salt. Vänd laxen i blandningen och lägg den i en ugnssäker form. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
- Blanda vinäger, olja, senap och vatten. Vänd ner den hackade gräslöken.
- Häll av potatisen och vänd ner den i vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
- Dela bönorna och koka dem i lättsaltat vatten några minuter. Vänd ner i potatissalladen.
- Servera laxen med potatissalladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration