Sockersaltad lax med potatissallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 900 g fast potatis
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk senap
  • 1 msk vatten
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts (bönor)

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Skala och skär potatisen i tärningar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
  • Blanda socker och salt. Vänd laxen i blandningen och lägg den i en ugnssäker form. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  • Blanda vinäger, olja, senap och vatten. Vänd ner den hackade gräslöken.
  • Häll av potatisen och vänd ner den i vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela bönorna och koka dem i lättsaltat vatten några minuter. Vänd ner i potatissalladen.
  • Servera laxen med potatissalladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar