Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (4 portionsbitar motsvarar ca 520 g)
- 1 msk salt
- 1 msk socker
- 1 msk olja
- 4 port ris
- 1 papaya
- 2 tomater
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 1 röd peppar
- 1 lime
- 1 msk olja
- salt
- 1 huvudsallad
Gör så här:
- Lax: Dela varje laxfilé i två skivor. Blanda salt och socker på en tallrik. Vänd laxen i blandningen och låt ligga några minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Salsa: Skala, dela och kärna ur papayan. Skär den och tomaterna i små tärningar. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda grönsakerna med pressad lime och olja.
- Sallad: Skär salladen i bitar.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 1 minut på varje sida.
- Servera laxen med salsa, ris och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration