Sockersaltad lax med papayasalsa

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (4 portionsbitar motsvarar ca 520 g)
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
  • 1 papaya
  • 2 tomater
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 röd peppar
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1 huvudsallad

Gör så här:

  • Lax: Dela varje laxfilé i två skivor. Blanda salt och socker på en tallrik. Vänd laxen i blandningen och låt ligga några minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Salsa: Skala, dela och kärna ur papayan. Skär den och tomaterna i små tärningar. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda grönsakerna med pressad lime och olja.
  • Sallad: Skär salladen i bitar.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  • Servera laxen med salsa, ris och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar