Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 600 g laxfilé
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 msk olja
- 900 g fast potatis
- 1/2 msk majsstärkelse
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 125 g rädisor
- 1 citron
- 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här:
- Lax: Skär bort skinnet från laxen och dela varje portionsbit på längden. Blanda socker, salt och peppar och gnugga in i laxen. Låt stå framme under tiden som resten av maten förbereds.
- Potatis: Skala och skär potatisen i bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet.
- Blanda majsstärkelse med grädde och mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och vänd ner den och potatisen.
- Skiva rädisorna tunt och skär citronen i klyftor.
- Torka av laxskivorna och stek dem snabbt i olja i en stekpanna på båda sidor.
- Servera laxen med stuvad potatis, grönsaker och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration