Sockersaltad lax med dillstuvad potatis och rädisor

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 600 g laxfilé
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk olja
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 125 g rädisor
  • 1 citron
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Gör så här:

  • Lax: Skär bort skinnet från laxen och dela varje portionsbit på längden. Blanda socker, salt och peppar och gnugga in i laxen. Låt stå framme under tiden som resten av maten förbereds.
  • Potatis: Skala och skär potatisen i bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet.
  • Blanda majsstärkelse med grädde och mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och vänd ner den och potatisen.
  • Skiva rädisorna tunt och skär citronen i klyftor.
  • Torka av laxskivorna och stek dem snabbt i olja i en stekpanna på båda sidor.
  • Servera laxen med stuvad potatis, grönsaker och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar