Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 – 6 port pulvermos
- 2 äggulor
- 150 g riven ost (gärna lagrad)
- 250 g fryst bladspenat
- 1 msk olivolja
- 600 – 700 g laxfilé
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 tsk flytande fiskfond
- några droppar citronjuice
- 1 kruka gräslök
- grönsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Förbered moset. Vispa ner äggulorna och hälften av osten. Smörj en ugnsfast form och gör mostoppar runt om. Strö över resterande ost.
- Tina spenaten, krama ur vätskan och blanda med olivolja. Salta och peppra och lägg spenaten i formen.
- Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Salta och peppra. Gratinera ca 15 minuter eller tills mostopparna fått fin färg.
- Koka ihop crème fraiche, fiskfond och citron. Smaka av med salt och peppar. Rör ner finhackad gräslök. Ta ut formen och häll över såsen.
- Till servering: Severa med en grönsallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration