Snabb laxlåda

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 – 6 port pulvermos
  • 2 äggulor
  • 150 g riven ost (gärna lagrad)
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 600 – 700 g laxfilé
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk flytande fiskfond
  • några droppar citronjuice
  • 1 kruka gräslök
  • grönsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 °C.
  • Förbered moset. Vispa ner äggulorna och hälften av osten. Smörj en ugnsfast form och gör mostoppar runt om. Strö över resterande ost.
  • Tina spenaten, krama ur vätskan och blanda med olivolja. Salta och peppra och lägg spenaten i formen.
  • Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Salta och peppra. Gratinera ca 15 minuter eller tills mostopparna fått fin färg.
  • Koka ihop crème fraiche, fiskfond och citron. Smaka av med salt och peppar. Rör ner finhackad gräslök. Ta ut formen och häll över såsen.
  • Till servering: Severa med en grönsallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar