Snabb laxgryta med potatis

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 3 morötter
  • 1 msk olja
  • 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 500 g laxfilé

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka potatisen.
  • Hacka persiljan fint och blanda med crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
  • Laxgryta: Skala och skär morötterna i tunna skivor och fräs dem i oljan i en gryta eller kastrull några minuter.
  • Häll i pastasås, vatten och smulad fiskbuljongtärning och låt koka under lock ca 5 minuter.
  • Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxgrytan med potatis och persiljekräm.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar