Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
- 2 dl lätt crème fraiche
- salt
- peppar
- 3 morötter
- 1 msk olja
- 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
- 2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 500 g laxfilé
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka potatisen.
- Hacka persiljan fint och blanda med crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
- Laxgryta: Skala och skär morötterna i tunna skivor och fräs dem i oljan i en gryta eller kastrull några minuter.
- Häll i pastasås, vatten och smulad fiskbuljongtärning och låt koka under lock ca 5 minuter.
- Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxgrytan med potatis och persiljekräm.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration