Snabb fiskgratäng med ajvar och parmesankrisp

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 påsar frysta fisktärningar av lax och torsk (à 300 g)
  • 4 krm salt
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl mild ajvar relish
  • 1 krm peppar
  • 3 skivor vitt bröd
  • 2 dl finriven parmesan
  • 2 dl hackad persilja
  • smör till formen

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lägg fisktärningarna i en smord ugnsform. Strö över 3 krm av saltet (för 4 portioner).
  • Rör ihop crème fraiche, ajvar relish, resterande salt och peppar. Fördela blandningen över fisken.
  • Kantskär brödet och smula det smått. Blanda med parmesan och hackad persilja.
  • Strö smulet över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter, tills fisken är klar. Täck ev mot slutet så att ytan inte bränns.
  • Servera med kokta grönsaker samt ris eller potatis.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar