Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 2 påsar frysta fisktärningar av lax och torsk (à 300 g)
- 4 krm salt
- 3 dl crème fraiche
- 2 dl mild ajvar relish
- 1 krm peppar
- 3 skivor vitt bröd
- 2 dl finriven parmesan
- 2 dl hackad persilja
- smör till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Lägg fisktärningarna i en smord ugnsform. Strö över 3 krm av saltet (för 4 portioner).
- Rör ihop crème fraiche, ajvar relish, resterande salt och peppar. Fördela blandningen över fisken.
- Kantskär brödet och smula det smått. Blanda med parmesan och hackad persilja.
- Strö smulet över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter, tills fisken är klar. Täck ev mot slutet så att ytan inte bränns.
- Servera med kokta grönsaker samt ris eller potatis.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration