Sesamstekt lax samt kål med sting av ingefära

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • 4 port ris (gärna jasminris)
  • salt och peppar
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 röd spansk peppar
  • 400 g savojkål
  • 3 msk riven, färsk ingefära
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk sweet chili

Gör så här:

  • Tina laxen i kylskåp.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Krydda laxbitarna med salt och peppar, vänd dem i sesamfröna. Bryn laxen ca 3 minuter på varje sida i hälften av olivoljan på medelvärme.
  • Kål med sting: Skala och skär rödlöken i klyftor. Dela och kärna ur den spanska pepparn, skär den i breda strimlor. Skär savojkålen i långa strimlor. Fräs rödlöken och den spanska pepparn i resten av oljan, rör ner ingefäran, vinägern och vänd i kålen. Krydda med salt och peppar.
  • Sweet chili sås: Blanda gräddfilen med sojan och sweet chilin till en sås.
  • Servera laxen med kålen, sweet chilisås och ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar