Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax
- 4 port ris (gärna jasminris)
- salt och peppar
- 1/2 dl sesamfrö
- 2 msk olivolja
- 1 rödlök
- 1 röd spansk peppar
- 400 g savojkål
- 3 msk riven, färsk ingefära
- 1 msk balsamvinäger
- 2 dl gräddfil
- 2 msk japansk soja
- 3 msk sweet chili
Gör så här:
- Tina laxen i kylskåp.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Krydda laxbitarna med salt och peppar, vänd dem i sesamfröna. Bryn laxen ca 3 minuter på varje sida i hälften av olivoljan på medelvärme.
- Kål med sting: Skala och skär rödlöken i klyftor. Dela och kärna ur den spanska pepparn, skär den i breda strimlor. Skär savojkålen i långa strimlor. Fräs rödlöken och den spanska pepparn i resten av oljan, rör ner ingefäran, vinägern och vänd i kålen. Krydda med salt och peppar.
- Sweet chili sås: Blanda gräddfilen med sojan och sweet chilin till en sås.
- Servera laxen med kålen, sweet chilisås och ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration