Sesamstekt lax med teriyakinudlar

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 1 dl teriyakisås
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 3 krm salt
  • 1 1/2 msk sesamfrö
  • 2 msk pressad lime
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 grön paprika
  • 1/2 gurka

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150˚C.
  • Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna. Sätt den på spisen på högsta värme.
  • Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och sesamfrö. Sätt in formen mitt i ugnen 10-15 minuter (eller tills laxens innertemperatur är 56°C).
  • Dressing: Pressa limen med hjälp av en citruspress. Blanda saften med socker, salt, peppar och olivolja i en salladsskål.
  • Grönsaker: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tärna gurkan, blanda den med paprikan och dressingen.
  • Nudlar: Koka nudlarna. Läs på förpackningen hur man gör men koka dem utan salt. Häll sedan av nudlarna i ett durkslag men spola i ljummet vatten. Häll tillbaka nudlarna i kastrullen och rör ner teriyakisåsen.
  • Servera laxen med nudlar och grönsaker, gärna med lite extra teriyakisås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar