Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 250 g äggnudlar
- 1 dl teriyakisås
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 3 krm salt
- 1 1/2 msk sesamfrö
- 2 msk pressad lime
- 1/2 tsk strösocker
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 msk olivolja
- 1 grön paprika
- 1/2 gurka
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150˚C.
- Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna. Sätt den på spisen på högsta värme.
- Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och sesamfrö. Sätt in formen mitt i ugnen 10-15 minuter (eller tills laxens innertemperatur är 56°C).
- Dressing: Pressa limen med hjälp av en citruspress. Blanda saften med socker, salt, peppar och olivolja i en salladsskål.
- Grönsaker: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tärna gurkan, blanda den med paprikan och dressingen.
- Nudlar: Koka nudlarna. Läs på förpackningen hur man gör men koka dem utan salt. Häll sedan av nudlarna i ett durkslag men spola i ljummet vatten. Häll tillbaka nudlarna i kastrullen och rör ner teriyakisåsen.
- Servera laxen med nudlar och grönsaker, gärna med lite extra teriyakisås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration