Sesamstekt lax med blomkål och lime- och sojadressing

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris (gärna fullkorn)
  • 1 lime
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • ca 450 g blomkål
  • 65 g mangold
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 1 tsk olja

Gör så här:

  • Tina laxen, om den är fryst.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dressing: Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran fint. Blanda saften från limen och limeskal med ingefära, soja och sesamolja.
  • Blomkålssallad: Ansa och skär blomkålen i små bitar. Blanda blomkålen med dressingen.
  • Lax: Strö sesamfröna på laxen och krydda med salt och peppar. Stek laxen i oljan i en stekpanna på medelvärme 2 – 3 minuter på varje sida.
  • Blomkålssallad: Vänd ner mangolden i blomkålen.
  • Servera laxen med riset och blomkålssalladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar