Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris (gärna fullkorn)
- 1 lime
- 1 msk ingefära
- 2 msk soja
- 1 tsk sesamolja
- ca 450 g blomkål
- 65 g mangold
- 1 msk sesamfrön
- 4 port laxfilé (à 140 g)
- 1/2 tsk salt
- peppar
- 1 tsk olja
Gör så här:
- Tina laxen, om den är fryst.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Dressing: Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran fint. Blanda saften från limen och limeskal med ingefära, soja och sesamolja.
- Blomkålssallad: Ansa och skär blomkålen i små bitar. Blanda blomkålen med dressingen.
- Lax: Strö sesamfröna på laxen och krydda med salt och peppar. Stek laxen i oljan i en stekpanna på medelvärme 2 – 3 minuter på varje sida.
- Blomkålssallad: Vänd ner mangolden i blomkålen.
- Servera laxen med riset och blomkålssalladen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration