Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl basmatiris
- ca 600 g laxfilé med skinn
- salt och peppar
- 1 dl sesamfrö
- olja till stekning
- 1 påse frysta thaiwokgrönsaker (à 600 g)
- sesamolja
- ca 1 dl hoisinsås (asiatisk barbequesås), ostronsås eller sweet chilisås till servering
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning.
- Skär laxen i portinsbitar. Salta och peppra bitarna. Vänd den skinnfria sidan i sesamfrön.
- Stek laxen i en het lättoljad stekpanna i 2-3 minuter på varje sida.
- Woka eller stek thaiwokgrönsakerna tills de är mjuka. Krydda med några droppar sesamolja. Vänd ner riset. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp lax och grönsaksris på tallrikar. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås, t ex ostronsås eller sweet chilisås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration