Sesampanerad lax med wokat grönt

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl basmatiris
  • ca 600 g laxfilé med skinn
  • salt och peppar
  • 1 dl sesamfrö
  • olja till stekning
  • 1 påse frysta thaiwokgrönsaker (à 600 g)
  • sesamolja
  • ca 1 dl hoisinsås (asiatisk barbequesås), ostronsås eller sweet chilisås till servering

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisning.
  • Skär laxen i portinsbitar. Salta och peppra bitarna. Vänd den skinnfria sidan i sesamfrön.
  • Stek laxen i en het lättoljad stekpanna i 2-3 minuter på varje sida.
  • Woka eller stek thaiwokgrönsakerna tills de är mjuka. Krydda med några droppar sesamolja. Vänd ner riset. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp lax och grönsaksris på tallrikar. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås, t ex ostronsås eller sweet chilisås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar