Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris (gärna basmati)
- 4 portionsbitar lax (à 140 g)
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 dl sesamfrön
- 3 msk olja
- 1 rödlök
- 450 g wokgrönsaker
- 3 msk sweet chilisås
- 1 msk japansk soja
- 1/2 msk pressad limejuice
- limeklyftor till servering
Gör så här:
- Tina laxen om den är fryst.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Torka av laxen med hushållspapper. Krydda runtom med salt och peppar.
- Häll sesamfröna på en tallrik. Vänd laxfiléerna i sesamfrön.
- Stek fisken i 1/3 av oljan ca 10 minuter i en stekpanna. Gör resten under tiden.
- Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Fräs löken i resten av oljan ca 2 minuter i en annan stekpanna. Tillsätt wokgrönsakerna och stek ytterligare ca 5 minuter. Rör ner sweet chili, soja och limejuice.
- Servera sesamlaxen med wokade grönsaker, kokt ris, limeklyftor och gärna extra sweet chilisås att dippa laxen i.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration