Sesamlax med sweet chili-wokade grönsaker

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 4 portionsbitar lax (à 140 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk olja
  • 1 rödlök
  • 450 g wokgrönsaker
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk pressad limejuice
  • limeklyftor till servering

Gör så här:

  • Tina laxen om den är fryst.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Torka av laxen med hushållspapper. Krydda runtom med salt och peppar.
  • Häll sesamfröna på en tallrik. Vänd laxfiléerna i sesamfrön.
  • Stek fisken i 1/3 av oljan ca 10 minuter i en stekpanna. Gör resten under tiden.
  • Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Fräs löken i resten av oljan ca 2 minuter i en annan stekpanna. Tillsätt wokgrönsakerna och stek ytterligare ca 5 minuter. Rör ner sweet chili, soja och limejuice.
  • Servera sesamlaxen med wokade grönsaker, kokt ris, limeklyftor och gärna extra sweet chilisås att dippa laxen i.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar