Sesamlax med sojasås

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 påse hot taco kryddmix (à 40 g)
  • 1 – 1 1/2 msk olja till stekning
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk riven färsk ingefära

Gör så här:

  • Skär laxen i skivor eller kuber. Panera laxen i tacokryddan.
  • Hetta upp olja i en panna och stek laxen ca 1 minut på varje sida. Den får gärna vara lite rå inuti (då måste laxen först ha varit fryst i minst 2 dygn).
  • Rosta sesamfrön i en torr panna och strö dem över. Rör ihop soja, honung och ingefära och servera till laxen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration