Sesamlax med currypotatis

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 1/2 msk röd currypasta
  • 4 bitar laxfilé (à ca 125 g)
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 1/2 msk olja
  • ärtor

Gör så här:

  • Skala och skär potatisen i kuber, ca 2×2 cm. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Låt potatisen rinna av.
  • Blanda i yoghurt och currypasta. Krydda laxen med salt och chilipeppar. Vänd laxbitarna i sesamfrön. Stek laxen i olja ca 4 min per sida.
  • Till servering: Servera laxen med currypotatisen och ärter till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar