Sesambakad lax med soja och ingefära

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris (gärna basmatiris)
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 msk sesamfrö
  • salt och peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 lime
  • 1/2 förp böngroddar (à 180 g)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g pak choi

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Strö sesamfrön över fisken och krydda med salt och peppar.
  • Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Skala och riv ingefäran. Vispa ihop soja med chilisås och blanda ner ingefära och pressa i limesaft till en dressing.
  • Skölj böngroddarna och låt dem rinna av. Ansa och strimla salladslök och pak choi. Blanda grönsakerna med dressingen.
  • Servera laxen med ris och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar