Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g färsk laxfilé
- salt
- peppar
- 1 msk sesamfrö
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 1 gurka
- 2 msk japansk soja
- 1 lime
- 2 msk olja
- 4 port risnudlar
- 200 g råkostmix (gärna röd)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skär fisken i små kuber och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och strö över sesamfrö. Sätt in mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 54°C.
- Majonnäs: Blanda majonnäs med soja.
- Nudelsallad: Skär gurkan i strimlor.
- Blanda dressing i en stor bunke av soja, pressad limesaft och olja.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av men spola dem inte i kallt vatten.
- Blanda nudlarna och råkostmixen i bunken med dressingen. Vänd ner gurkan.
- Servera nudelsalladen med lax och majonnäs.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration