Sesambakad lax med nudelsallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g färsk laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 gurka
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime
  • 2 msk olja
  • 4 port risnudlar
  • 200 g råkostmix (gärna röd)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Skär fisken i små kuber och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och strö över sesamfrö. Sätt in mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 54°C.
  • Majonnäs: Blanda majonnäs med soja.
  • Nudelsallad: Skär gurkan i strimlor.
  • Blanda dressing i en stor bunke av soja, pressad limesaft och olja.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av men spola dem inte i kallt vatten.
  • Blanda nudlarna och råkostmixen i bunken med dressingen. Vänd ner gurkan.
  • Servera nudelsalladen med lax och majonnäs.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar