Sesambakad lax med glasnudlar

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • ca 300 g färsk lax
  • salt och peppar
  • 2 tsk sesamfrö
  • 2 port glasnudlar
  • 2 salladslökar
  • 200 g bellaverde (broccoli)
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 hjärtsallad
  • 1 lime

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150˚C.
  • Dela laxen i två bitar. Lägg dem i en ugnsäker form. Krydda med salt och peppar. Strö på sesamfrön.
  • Sätt in laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  • Sätt på en kastrull med saltat vatten till nudlarna.
  • Ansa salladslöken och bella verden, skär salladslöken i bitar.
  • Koka bella verden ca 2 minuter i nudelvattnet. Ta upp och låt dem rinna av.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Värm såsen i en stor kastrull och vänd ner nudlar och salladslök och låt det bli lite ljummet.
  • Skär salladen i bitar och limen i klyftor.
  • Servera laxen med nudlar, sallad, bella verde och lime.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar